Warmings Widunderlige Werden

Warmings Widunderlige Werden

Om bloggen

Her skinner solen flest dage om året

Shrek suppe med klumpfisk...!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 02 Apr, 2015 18:58


Har lige lavet mig den her broccoli suppe med hvid fisk til aften – Namme nam!

Den smager jo åndssvagt godt, troede det ville blive en lidt flad fornemmelse, men haps haps…og behøver jeg fortælle at den er fedtfattig – Bonus smiley

Det er en ego portion aka one person, dog vil jeg sige suppen kan gå til to, men så dobbel op på fisk.

Prøv den, den er virkelig god.

Suppen:

1 lille Løg

1 spsk. Smør

1 Broccoli (ca 500 gr)

5-6 dl Vand

1½ Grøntsags bouillonterning, du kan også bruge hønsebouillon.

Salt og peber.

1 lille skævt Citronsaft.

Hakket løg svitses (du kan også tilføje hvidløg oveni, hvis du er til det) med en klat smør i en gryde. Skær broccolien ud inkl. stok – Brug det hele.

Hæl vand, bouillontern og broccoli i gryden og lade det koge til broccolien er mør. Hvis den får for meget, bliver den bleg. Så omkring 10 min, så er den fjong.

Når den er færdig, blender du det hele til den er godt cremet i konsistens. Giv den lidt citronsaft når den er tilbage i gryden, for at gøre den lidt frisk. Den skal ikke koge videre bagefter, men tilbage i den varme gryde og bare stå til fisken er klar.
(jeg satte fisken i ovnen, inden jeg begyndte at blende suppen)

Fisk:

125 gr. hvid Fisk.

Krydr fisken med olie, salt og peber. Ind i ovnen på 200 grader i ca 5 min. Hvis den er tyk, så giv den et par minutter længere.

I kid you not – Den er SÅ lækker! Sælg den til dine børn som skrevet i overskriften, de vil sagtens kunne lide den.  • Comments(0)//www.jeanettewarming.dk/#post300

En kage – Du SKAL bage…!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 27 Jul, 2014 15:13


Det her er en sommerkage, du bare bliver nød til at smage.

Har i dag bagt den her kage og hold nu kæft den er god. Den smager jo sindssygt godt, et lækkert mix af surt og sødt.

Bunden:

250 gram Mandler

2 tsk. Stevia - Kan udskiftes med almindelig sukker, men så er det 4 tsk

(Blend mandler og stevia sammen indtil mandlerne er blevet til helt fint mel)

1⁄2 tsk. Vanille

1 spsk. Fiber HUSK

60 gram Kokosmel

3 Æg

Tag herefter vanille, fiber HUSK og kokos og rør sammen med det færdigblendede mandelmel/stevia. Slut af med at slå æggene ud i dejen, og rør det hele sammen med hænderne til det bliver en ensartet masse.

Bred dejen ud i en lille springform der er foret med bagepapir. Bag kagen ved 160 grader i 25 minutter.

Creme:

3 dl. Skyr

1 tsk. Stevia - Kan udskiftes med almindelig sukker, men så er det 2 tsk

1⁄2 tsk. Vanille

Pynt:

500 gram Frugt eller bær

Rør ingredienserne sammen til cremen, og kom frugt på kagebunden. Top af med cremen, og pynt eventuelt med mynte blade. Jeg valgte dog at smøre cremen på først og pynte med jordbær bagefter, det kan jeg bedst lide.
Opskriften skulle være nok til ca. 8 personer.

Hvad venter du på? Kom i gang – Så vil jeg gå ud og tage mig et stykke mere smiley
  • Comments(0)//www.jeanettewarming.dk/#post271

Katjas boller holder...!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 02 Oct, 2013 11:39

Jeg ved ikke hvad de hedder, men da jeg har fået opskriften fra min veninde Katja, bliver de hermed opkaldt efter hende smiley De er såååå gode, at du ikke kan lade være med at prøve dem!

4 d.l Vand

2 dl. Havregryn

1 tsk. Salt

(laves til en havregrød, der skal køle af før du bager videre)

3 dl. Lunkent vand

50 g. Gær

1 Æg – Bemærk at der kun skal et halvt æg i, resten gemmes til senere.

2 dl. Yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt

1 spsk. Rapsolie

1 spsk. Sukker

200 g. Fuldkornshvedemel

900 g. Hvedemel

Opløs gær i vandet, derefter hældes det op i den afkølede havregrød. Pisk ægget en anelse og hæld halvdelen i dejen. Resten af ægget gemmes til pensling af bollerne...hahaha(ja undskyld men har lidt svært ved at skrive den sætning uden at flække af grin) og smid så resten af ingredienserne i skålen.

Ælt med kærlighed og lad dejen hæve i 30 min. Derefter deles dejen op, bollerne formes og pensles. De skal så efterhæve i yderligere 30 min. De bages til sidst i 15 min ved 210 grader – Bum, så er der gode boller!

Afhængig af hvor store du laver dem, skulle der være rigelig til at der bliver 12 store boller. Min søn og jeg, syns det er sjovt at lave dem i lidt overdrevet størrelse, så giv den gas eller lav dem i bitte bitte små.

God fornøjelse, du vil ikke fortryde. smiley  • Comments(0)//www.jeanettewarming.dk/#post254

Hjemmebrændte mandler…!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 16 Dec, 2012 19:59

Brændte mandler smager så godt og hos os går vi ikke en vinter igennem uden at guffe løs af dem….I år tænkte jeg at det skulle være løgn at betale så mange penge for så lidt, så jeg ville forsøge at lave dem selv.

I gang gik jeg med at søge opskrifter og så gik det store eksperiment i gang. Det færdige resultat blev testet på to børn - Ja ja jeg skulle da nødig selv gøre det..jeg kunne jo blive syg..hahaha.. Men de smagte SÅ godt at jeg i dag har lavet en ny portion.

Inden du går i gang, så sørg for at have lagt alt klar, for det går stærkt. Med alt, mener jeg at have lagt bagepapir ud, som du skal ligge mandlerne over på når de er færdige. For de kan hurtigt brænde på. Men jeg lover dig at de er gode og koster kun det halve af hvad boderne tager…

Opskrift:

200 g. Sukker

250 g. Mandler

½ dl. Vand

1 tsk. Vanilje sukker

Sådan gør du:

Sukker, vand og vanilje sukker koges sammen på en pande, ved god varme. Hæld mandlerne i og rør næsten hele tiden rundt, så det ikke brænder på. Der sker sjove ting undervejs….. Vandet fordamper efter lidt tid, så krystalliserer sukkeret, men fortvivl ikke – sukkeret vil smelte efter et par sekunder. Rør godt i det for det går stærkt og tag dem af når de ser færdige ud, det er de når alt sukkeret er smeltet og er brunligt..

Lad dem køle lidt af inden du begynder at skille dem helt ad. Hvis du venter til de er helt kolde, vil noget af det gode knække af flere steder, så gør det mens de er lune.

Fortvivl ikke når du står bagefter med klistret pande og palet – Jeg selv blev grebet lidt af panik, da det gik op for mig hvor hurtigt det tørrer ind….Stil det hele i blød og vupti så er karameliseringen gået af og alt er godt igen.

God fornøjelse….

  • Comments(2)//www.jeanettewarming.dk/#post232

Dagens sjove fif...!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 18 Jul, 2012 11:38

10 ting du kan bruge bagepulver til udover at bage…..

Prøv – Det virker!

1. Brug bagepulver til få vandhaner og andre blanke overflader til at skinne. Bland lidt bagepulver med vand og gnub på.

2. Brug bagepulver til at gøre fedtede bordplader rene. Kom bagepulver på en fugtig klud.

3. Brug bagepulver til at gøre køleskabet rent med. Kom tre spiseskefulde bagepulver i en deciliter varmt vand. Smør det ud i køleskabet med en fugtig klud og tør efter med en ren fugtig klud.

4. Brug bagepulver som ovnrens. Prøv at komme bagepulver på en fugtig klud og fordel det på ovnens sider, bund og loft. Lad det side og virke i en times tid og tør derefter skidt og bagepulver af med en fugtig klud.

5. Brug bagepulver til at få genstridige madrester af gryder og pander. Lad bagepulver stå og søbe en times tid i varmt vand i gryder og pander. Derefter kan de fastbrændte madrester fjernes med en børste.

6. Gnub bagepulver på rødvins- og kaffepletter.

7. Brug bagepulver mod meldug. Bland en tyk pasta af bagepulver og vand og brug en gammel tandbørste eller lignende til at fordele bagepulvermassen på fliser eller badeforhæng med meldug.

8. Brug bagepulver til at fjerne den grimme lugt fra afløb. Hæld en deciliter bagepulver ned i afløbet efterfulgt med en deciliter eddike og derefter en omgang kogende vand.

9. Brug bagepulver til at fjerne de grimme brune terester fra koppen. Kom en teskefuld bagepulver i koppen og gnid med en finger. vupti så er koppen ren og fin igen.

10. Brug bagepulver til at fjerne den grimme rådne blomsterlugt. Kom bagepulver ned i vasen, der lugter og lad stå en times tid. Skrub derefter med en børste.

Det er lidt skræmmende, netop fordi det bruges til at bage med og vi indtager det….Men super rengørings middel…Tænk over det næste gang du bager…hahahaha hvilket jeg skal på fredag ups!

Kilden er fra bogen ”Green living for dummies”

  • Comments(0)//www.jeanettewarming.dk/#post214
Next »