Warmings Widunderlige Werden

Warmings Widunderlige Werden

Om bloggen

Her skinner solen flest dage om året

Med ærlighed - Får du kærlighed...!

Irriterende kløePosted by Jeanette 21 Aug, 2011 16:53

Når du vælger at udstille andre, skal du huske på spejlrefleksen!

Jeg lider af super god selvironi, jeg står ved handlinger og ord, jeg er i kontakt med mig selv – hele vejen. Det betyder også at jeg har ansvarsfølelse, jeg har realitetssans og jeg har karakter. Hvilket jeg bruger når jeg bliver testet i mit temperament og min retfærdighedssans.

Jeg har absolut intet til overs for nogen form for individer, der peger fingre for kun at aflede opmærksomheden fra dem selv. Jeg ved godt hvorfra det stammer, jeg har dog heldigvis den livserfaring, at det er usikre og uselvstændige mennesker, der vælger at handle på den facon. Jeg har stor forståelse for, at der er nogen der har det lidt sværere end mange af os andre. Jeg har intet imod at skulle stå for skud, dog skal der ikke blot skydes med spredehagl – som i øvrigt giver tyndskid, ifølge min kæreste.

- Lige gyldigt hvor flad en pandekage er, har den to sider!” All power to Dr. Phil….! For han har jo ret der. Dog oplever jeg ofte, at det glemmes i farten. Farten der kører i for højt tempo, fordi det gælder om at smække hammeren i bordet og pege på en skyldig. Som så senere viser sig forkert antaget! Er det nogensinde faldet nogen ind, at der altid er to retninger på enhver kørebane? Der er altid op OG ned, venstre OG højre – Ingen dag uden nat! Husk det!!! Det kan faktisk være nyttig viden og en lille reminder at skrive sig bag øret.

Jeg har gennem mit liv – shit jeg lyder gammel når jeg skriver sådan – mødt rigtig mange forskellige typer mennesker. Det har og er stadig, sjovt at se hvor mange skæve eksistenser der findes. Det er jo det der gør hele verden, et endnu federe sted at være….! Der er den stille, den kreative, den højtråbende, den analyserende, den syngende eller den udfordrende type…. Men hænger det ikke lidt sådan sammen, at vi alle besidder lidt af det hele? Det mener jeg. Det afhænger vel bare af hvilken knap der trykkes på, ud fra igangværende situation.

Så er der den slags mennesker der aldrig indordner sig, kun stiller sig på tværs, aldrig tager medansvar eller ejer selvindsigt. Det er den slags jeg undgår, for de er i min verden så utrolig intetsigende, at al samvær med dem, er spild af mit liv. Jeg er vild med at møde nye mennesker og høre deres historie. Jeg kan beundre den, misunde den eller forundres over den. Lige gyldigt hvad, reflekterer jeg over deres fortælling. Det er det fantastiske ved kommunikation!

Hvis du stikker snuden frem, skal du være klar til at få et slag over den. Hvis du råber din mening højt ud, skal du være klar til respons. Jeg har taget mod mange slag, men jeg kan klare det, ellers ville jeg have holdt kæft. Jeg ser altid på en sag, fra begge sider – For ingen kommer uden om at der er flere, uanset hvem der fortæller om den. Jeg har desuden for længst lært, at hvis du er ærlig fra start, så er tiden sparet. Med ærlighed, kommer respekt og forståelse. Det kan godt være løgneren fortæller den mest underholdende del af historien. Men den ærlige, er den der går derfra med den rigtige slutning. Alle handlinger har en effekt og en reaktion. Så tænk dig om, husk at overvej situationen inden du handler uovervejet.

Alt har konsekvenser – Hvis ikke du kan tage den, så tys tys!

Jeg forsøger at lære min søn, at der findes den type mennesker, der altid vil stå fornærmet med tudefjæs i hjørnet, stampe i gulvet og sige: Jamen jeg gjorde ikke noget, det var ham…..!” Uanset hvad der er sket og hvad der yderligere vil ske, så vil de altid give andre skylden. De er derude og dem kan du ikke lave om på. Så i stedet for at prøve på det, så ignorer dem. De kommer aldrig videre eller længere i deres liv, det er deres valg. Det er den type der blot vælger, at sætte sig ned med korslagte arme og trutmund.

Han stiller altid spørgsmål ved den barnlige opførsel og jeg kan kun give ham ret i, at det kan være super uretfærdigt. Men han skal se det som, han er et bedre menneske end dem, han med sin selvindsigt altid vil være bedre end dem. Desuden vil tingene altid falde ud, til fordel for den ærlige part. Jeg forsøger at give ham redskaber til, at håndtere dem der aldrig tager ansvar. For lige meget hvad jeg gør, vil jeg ikke kunne forhindre ham i at møde dem på sin vej gennem livet.

Jeg vil dog gøre mit for at han kan styre uden om dem, ryste på hovedet af dem og ikke give dem opmærksomheden. Jeg lærer min søn at hvis han gør noget forkert, skal han tage sin del af skylden og erkende det. På den måde er han langt bedre end modparten, der ikke vil kendes ved noget eller indrømme sin skyld. For når han har sagt sit, går hans liv videre, mens den anden står i stampe….. Jeg kan se der er lang vej endnu, men igen så er han kun 10 år. Dog ser jeg tydelige tegn på hans rygrad – Min dreng skal nok klare sig godt i livet!

Jeg er pisse stolt af ham – Han er et god menneske og en dejlig dreng!

  • Comments(0)//www.jeanettewarming.dk/#post105