Warmings Widunderlige Werden

Warmings Widunderlige Werden

Om bloggen

Her skinner solen flest dage om året

Det får ingen magt - Hvad du har sagt...!

Tro eller ejPosted by Jeanette 10 Aug, 2011 09:34

Tilgivelse…

Hvis det er så stort at gøre, hvorfor så fængsle folk for deres forbrydelser. Vi skal jo tilgive og komme videre, for derved er vi større end dem ikke sandt?

Hvis det hele kan blive meget, bedre for alle parter ved tilgivelse, så skal Lundin vel bare lukkes ud med beskeden: Du er tilgivet?!” Vi kan sgu da lige så godt spare de skattekroner nu - luk fængsels dørene op, vi tilgiver hele bundet…….! For det er jo det vi burde gøre, hvis der virkelig er så meget magt i at tilgive!

I min verden træder du forkert, når du overskrider mine grænser! Jeg tror ikke en fis på tilgivelse, for det mener jeg er det samme som, at placere det i fornægtelses kassen. ”Nå jaaa jeg tilgiver det gjorte, for så kommer jeg videre…. Øh NEJ! Der er da konsekvenser ved forkert adfærd, det er i alt fald det jeg lærer min søn. Ingen skal finde sig i forkerte handlinger og ej heller tilgive dem bagefter!

Jeg tilgiver aldrig folk, der har opført sig uretfærdigt overfor mig - aldrig! Jeg giver dem heller ikke magten til, at styre mit liv på nogen måde. Jeg mener at hvis du tilgiver, så er det din måde at abstrahere fra det der gjorde ondt og fortrænge det er sket. For du tror jo selv på, at det så gør dig fri ikke? Hvordan kan det hænge sammen, det forstår jeg ikke.

Hvis en person gør dig ondt og du tilgiver, hvad effekt har det så? Vedkomne er slubbet af sted med sin handling og du har lige givet personen hånden på alt er ok?! Sådan ser jeg på den sag. Jeg har godt hørt at jeg skal give slip via tilgivelse - Ja ja det lyder godt! (men ser du, jeg skal ikke give slip – Jeg har netop aldrig holdt fast). Er det ikke bare en måde, hvorpå du ikke skal forholde dig til, dine egne følelser over det skete? For ved du tilgiver, skal du jo ikke længere tænke over det gjorte eller smerten ved det.

Jeg har ikke i sinde at tilgive nogen i min fortid, for de fortjener ikke den tid det tager! Jeg har heller ikke tænkt mig, at give dem opmærksomheden ved, at skænke dem en tanke. For de som mennesker er intet værd, ej heller deres gerninger! Mit liv er for kort til, at have fokus på det. Min tilgivelse får de ikke – den er min.

”Tilgiv altid dine fjender – Intet irriterer dem mere!” Sagde Oscar Wilde

Hvis vi vælger at tilgive, er det vel kun derfor - netop for at få hævn?! Så hvor meget er der så reelt i talemåden efterhånden…..?! Jeg kan tænke over hvis vi skal tilgive, så er frasen med Karma vel overflødig? For karma sørger jo for, at vores ugerninger bliver straffet. Så hvis vi tilgiver, er der jo ingen der skal straffes…… Makes me wonder!

Jeg kan ikke se nogen grund til, at jeg skulle tilgive dig for eks. at være et dumt svin, en morder, en voldtægtsmand, et usselt menneske eller en anden form for elendigt individ. Den betydning vil du aldrig kunne opnå i mit liv. Jeg tror på, at hvis folk har brug for tilgivelse, så ville det en bedre idé at de fik noget terapi behandling - lærte sig selv at kende i stedet.

Jeg tror at ’tilgivelse’ er opfundet så der er en udvej, et sidste slag til sin modstander eller en flugtvej fra sine følelser. Jeg tror at DU føler dig lettet ved tilgivelse, for jeg tror bestemt ikke vedkomne du tilgiver, mærker nogen forskel. Så det handler vel bare om, at du i bund og grund accepterer at blive trådt på – du bilder bare dig selv ind, at du er større en skyldneren – ergo lyver du for dig selv. Set med mine øjne!

Jeg tilgiver dig ikke – Den kamp må du tage med dig selv!

  • Comments(2)//www.jeanettewarming.dk/#post98