Warmings Widunderlige Werden

Warmings Widunderlige Werden

Om bloggen

Her skinner solen flest dage om året

Hjemmebrændte mandler…!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 16 Dec, 2012 19:59

Brændte mandler smager så godt og hos os går vi ikke en vinter igennem uden at guffe løs af dem….I år tænkte jeg at det skulle være løgn at betale så mange penge for så lidt, så jeg ville forsøge at lave dem selv.

I gang gik jeg med at søge opskrifter og så gik det store eksperiment i gang. Det færdige resultat blev testet på to børn - Ja ja jeg skulle da nødig selv gøre det..jeg kunne jo blive syg..hahaha.. Men de smagte SÅ godt at jeg i dag har lavet en ny portion.

Inden du går i gang, så sørg for at have lagt alt klar, for det går stærkt. Med alt, mener jeg at have lagt bagepapir ud, som du skal ligge mandlerne over på når de er færdige. For de kan hurtigt brænde på. Men jeg lover dig at de er gode og koster kun det halve af hvad boderne tager…

Opskrift:

200 g. Sukker

250 g. Mandler

½ dl. Vand

1 tsk. Vanilje sukker

Sådan gør du:

Sukker, vand og vanilje sukker koges sammen på en pande, ved god varme. Hæld mandlerne i og rør næsten hele tiden rundt, så det ikke brænder på. Der sker sjove ting undervejs….. Vandet fordamper efter lidt tid, så krystalliserer sukkeret, men fortvivl ikke – sukkeret vil smelte efter et par sekunder. Rør godt i det for det går stærkt og tag dem af når de ser færdige ud, det er de når alt sukkeret er smeltet og er brunligt..

Lad dem køle lidt af inden du begynder at skille dem helt ad. Hvis du venter til de er helt kolde, vil noget af det gode knække af flere steder, så gør det mens de er lune.

Fortvivl ikke når du står bagefter med klistret pande og palet – Jeg selv blev grebet lidt af panik, da det gik op for mig hvor hurtigt det tørrer ind….Stil det hele i blød og vupti så er karameliseringen gået af og alt er godt igen.

God fornøjelse….

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jeanette 16 Dec, 2012 20:27

Nej kun med vanilje...Men skal da klart prøve med salt og soya smiley

Posted by Marie 16 Dec, 2012 20:09

Mums !! Har du prøvet lave dem med salt eller soya ?? Uhmmmmmmm :-P