Warmings Widunderlige Werden

Warmings Widunderlige Werden

Om bloggen

Her skinner solen flest dage om året

Katjas boller holder...!

Jeanettes KøkkenPosted by Jeanette 02 Oct, 2013 11:39

Jeg ved ikke hvad de hedder, men da jeg har fået opskriften fra min veninde Katja, bliver de hermed opkaldt efter hende smiley De er såååå gode, at du ikke kan lade være med at prøve dem!

4 d.l Vand

2 dl. Havregryn

1 tsk. Salt

(laves til en havregrød, der skal køle af før du bager videre)

3 dl. Lunkent vand

50 g. Gær

1 Æg – Bemærk at der kun skal et halvt æg i, resten gemmes til senere.

2 dl. Yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt

1 spsk. Rapsolie

1 spsk. Sukker

200 g. Fuldkornshvedemel

900 g. Hvedemel

Opløs gær i vandet, derefter hældes det op i den afkølede havregrød. Pisk ægget en anelse og hæld halvdelen i dejen. Resten af ægget gemmes til pensling af bollerne...hahaha(ja undskyld men har lidt svært ved at skrive den sætning uden at flække af grin) og smid så resten af ingredienserne i skålen.

Ælt med kærlighed og lad dejen hæve i 30 min. Derefter deles dejen op, bollerne formes og pensles. De skal så efterhæve i yderligere 30 min. De bages til sidst i 15 min ved 210 grader – Bum, så er der gode boller!

Afhængig af hvor store du laver dem, skulle der være rigelig til at der bliver 12 store boller. Min søn og jeg, syns det er sjovt at lave dem i lidt overdrevet størrelse, så giv den gas eller lav dem i bitte bitte små.

God fornøjelse, du vil ikke fortryde. smiley  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.